22 April 2012

SEKELUARGA MASUK ISLAMLapan saudara baru memeluk Islam (dari kiri) Teh Chai Kok, Pang Chon Siong, Lau Sook Lee, Pang Yun Ang, Teng Hie King, Alex Chua Kim Soon serta dua anaknya Chua Tsim Yee (baju merah jambu) dan Crystal Chua Tsim Rho pada Majlis Pengislaman Saudara Baru Islam di Surau Agib Kampung Telok Mawar, Bukit Katil, Melaka, semalam. - BERNAMA

MELAKA 21 April - Sejak enam tahun lalu, Alex Chua Kim Soon sering terlihat kalimah Allah pada pokok dan juga di langit sebelum dia terdorong untuk mempelajari tentang Islam dan akhirnya menganuti agama tersebut hari ini.
Ahli perniagaan berusia 37 tahun itu yang kini mengguna nama Iskandar Abdullah, berkata, dia amat bersyukur kerana hasratnya untuk memeluk Islam sejak berbelas-belas tahun dahulu akhirnya tercapai jua.
''Semuanya bermula selepas saya memohon kepada Tuhan supaya diberikan petunjuk selepas merasakan seperti ada yang kurang lengkap di dalam hidup ini. (Utusan Malaysia 22/04/2012)

Kita berharap mereka sekeluarga masuk Islam (bukan masuk Melayu) dan mempraktikkan ajaran Islam yang sebenar-benarnya. Insya Allah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Biodata

Wan Mohamad Nazarie bin Wan Mahmood dilahirkan pada 6 Ogos 1959 di Kota Bharu, Kelantan. Memiliki bacelor ekonomi drp Universiti Malaya pada tahun 1984.

Bertemu jodoh dengan seorang gadis dari Muar, Norsina Panot pada tahun 1981 dan memperolehi lima orang anak iaitu Wan Nur Fazni (USIM), Wan Fahmi (University of Edinburgh), Wan Farhan (Bisnes), Wan Fadhlin Sakina (SMS Ulu Selangor) dan Wan Fakhruddin Atiqi (Darjah 1).

Mula berkhidmat dengan kerajaan Malaysia di Jabatan Penjara sebagai Timbalan Penguasa Penjara pada tahun 1.8.1985.

(21 May 2014: Latest updated)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails