17 Ogos 2012

HARAPANManusia memiliki sifat yang serba kekurangan. Sejak dari dilahirkan lagi kita sangat bergantung harapan kepada Allah dan manusia. Allah memberi kita kesihatan untuk sepanjang kita dibesarkan. Ibu, selaku manusia menjaga kita dengan penuh perasaan kasih sayang. Bapa pula, terus mencari nafkah untuk memastikan kita dapat dibesar dan menempuh kehidupan dengan sebaik mungkin.
Meletakkan harapan kepada Allah menjadikan hidup anda lebih bahagia bukan shaja di dunia tetapi juga di akhirat. Sebaliknya jika anda meletakkan harapan kepada manusia anda mungkin mendapat kebahagiaan atau kesenangan tetapi ia tidak kekal lama kerana akhirnya anda akan kecewa atau merana.1 ulasan:

  1. Alhamdulillah Tuan...saya telah belajar sesuatu yang amat berharga, bermakna dan sesuatu yang tiada nilai yang boleh dikatakan(amat bernilai).terima kasih Tn...

    BalasPadam

Biodata

Wan Mohamad Nazarie bin Wan Mahmood dilahirkan pada 6 Ogos 1959 di Kota Bharu, Kelantan. Memiliki bacelor ekonomi drp Universiti Malaya pada tahun 1984.

Bertemu jodoh dengan seorang gadis dari Muar, Norsina Panot pada tahun 1981 dan memperolehi lima orang anak iaitu Wan Nur Fazni (USIM), Wan Fahmi (University of Edinburgh), Wan Farhan (Bisnes), Wan Fadhlin Sakina (SMS Ulu Selangor) dan Wan Fakhruddin Atiqi (Darjah 1).

Mula berkhidmat dengan kerajaan Malaysia di Jabatan Penjara sebagai Timbalan Penguasa Penjara pada tahun 1.8.1985.

(21 May 2014: Latest updated)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails